Een goede administratief medewerker: elk bedrijf heeft er minstens één nodig. Toch wordt er vaak neergekeken op de administratie. Ten onrechte. Hier zijn vijf redenen waarom een administratief medewerker zo belangrijk is voor een firma.

1. De rots

Een goede administratief medewerker is de basis van een onderneming. Hij of zij zorgt ervoor dat de dagelijkse taken op een accurate en gestructureerde manier worden afgehandeld. Als er daar iets misloopt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De administratief medewerker is de rots waarop een bedrijf is gebouwd.

2. De engelbewaarder

Op de afdeling administratie van een bedrijf worden alle documenten en gegevens die belangrijk zijn voor het bedrijf verzameld, beheerd en bewaard. Administratieve medewerkers zetten alle gegevens in de computer en bergen alle documenten netjes op, zodat je ze snel terug kunt vinden. Zeker back-officemedewerkers zijn de engelbewaarders van het bedrijf.

3. De schatkistbewaarder

De administratief medewerker houdt zich vaak ook bezig met facturatie. Een administratief-boekhoudkundig medewerker is verantwoordelijk voor het opmaken, controleren en inboeken van aan- en verkoopfacturen en crediteurenadministratie. Hij of zij weet van wie het bedrijf nog geld krijgt en aan wie het nog geld moet betalen. De administratief medewerker is de schatkistbewaarder van de onderneming.

4. De steun en toeverlaat

Administratief medewerkers zijn echte duizendpoten. De toegevoegde waarde van een administratief medewerker zit in de ondersteuning van anderen. Een goede administratieve medewerker neemt anderen werk uit handen. Vooral een management assistant is onmisbaar voor de leidinggevenden in een firma.

5. Het visitekaartje

Administratie heeft vaak te maken met communicatie met de buitenwereld. Commercieel-administratief bedienden staan in voor de verwerking van de inkoop- en verkoopadministratie en komen dagelijks in contact met leveranciers en klanten. Je administratief medewerker is het ‘visitekaartje’ van het bedrijf. Voor de receptionist(e) geldt dat nog meer.

 

bron: vacature.com

m*